«Motion Tracking» i Blender 3d

Etter å ha hatt det i bakhodet lenge fant jeg ut at det var på tide å prøve «motion tracking» finessen i Blender. Jeg begynte med å filme stuebordet i noen sekunder (notis til meg selv: fjern forstyrrende elementer som halvfulle glass og reisetannbørste). Selvsagt kunne jeg lagt ut noen søkepunkter av en eller annen form, men jeg ønsket først å prøve med helt vanlig råvideo. Så var det på tide å importere videoen til Blender sin «Motion tracker». Jeg lot først blender finne automatiske søkepunkter før jeg la til mine egne. Etter litt prøving og justering fikk jeg etterhvert en ganske grei «tracking» med lite uønskede bevegelser. Jeg fant så fram en av mine gamle 3d modeller. Denne laget jeg til min datter en dag for et år eller to siden. Animeringen av bamsen fant sted for et par dager siden. Jeg gjorde så noen nødvendige justeringer av lyssettingen, før jeg laget et raskt nodeoppsett i Blender sin «Compositor». Her brukte jeg ganske enkelt et oppsett jeg lærte fra Blenderguru.com for kort tid siden. Det er helt klart ting som kunne vært justert på om jeg hadde ønsket å bruke mer tid på dette, men alt i alt synes jeg det hele fungerte greit og er fornøyd med mitt første «vfx» prosjekt. Resultatet kan du se under.